Agile coach, Kanban – & SAFe trainer
kaboel.karso@a2z-academy.net
LinkedIn Profiel

@kkarso

Profiel

Als coachee kan je steunen op mijn kennis van de Kanban en SAFe methode/raamwerk. Ik stond aan de wieg van de ontwikkeling van de Personal Computer, gaf les in statistiek op MBO en HBO niveau, heb kennis over bedrijfskunde en ben in opleiding als NLP trainer. Ik heb internationale ervaring als consultant, trainer en coach bij de Rijksoverheid, het bedrijfsleven en op universiteiten UNM (Universitas Negeri Malang) en UNPAD (Universitas Padjadjaran).

Coach - & Agile opleidingenReferentiesHobbies/Interesses
  • International Consortium for Agile (ICAgile) – Agile coach. ICP-ATF/ACC/CAT/BAF/MKG
  • Kanban University Accredited Kanban Trainer AKT
  • SAFe coach (SPC/RTE/SDP)
  • Lean Six Sigma Black Belt
  • NLP coach
  • Training from the back of the room TBR
In mijn vrije tijd zet ik mij in voor sociaal maatschappelijk werk via de Stichting Setiga Jawa ing Flevoland (SJiF), Werkgroep Stimuleren en Ondersteunen Lintjes Aanvragen (SOLA-NL) en Javanen in Diaspora (JiD-NL).

Als statisticus ben ik eind jaren 70 begonnen met programmeren in PL/1 voor een System 32 (IBM) zonder ooit een computer te hebben gezien. Programmeren deed je op 80-kolms papier, welke daarna naar de ponskamer werd gestuurd. Owé als je de stapel ponskaarten hebt laten vallen.
Begin 80 heb ik gebruik gemaakt van een Homecomputer Tandy TRS80, voorzien van 16Kb geheugen, om mbv een Basic programma de breekkracht van spaanplaten te berekenen. In 1987 mocht ik een Tulip PC bedienen met programmatuur als Wordperfect en Lotus1-2-3. Mijn eerste programma daarop, schreef ik in DBase2, daarna gevolgd door DBase3, Foxbase/Foxpro en daarna Clipper. Eind 20ste eeuw ontwikkelde ik in grafische omgevingen met SQLWindows en Powerbuilder. De Tulip PC was bijzonder vanwege de aparte configuratie. Hij was voorzien van een Tulip V20 (ipv de gebruikelijke Intel 8088) processor met een Magda grafische kaart, dat CGA en Hercules kon emuleren.